Genres in Quarantaine: Melissa Mabesoone

ME YOU ME YOU is een reeks korte video’s gemaakt door Melissa Mabesoone en uitgezonden via sociale media: instagram & youtube

 

In de reeks video’s volgen we ME (gespeeld door Melissa) die verschillende niet-menselijke tegenspelers ontmoet uit de buurt. Met een humoristische insteek reflecteren de video’s op de dagelijkse dramedies die het leven inhoudt.

De video’s volgen uit verkennende wandelingen in de wijk waar Melissa woont. Tijdens deze wandelingen vond ze een hernieuwde waardering voor de buurt, diens straten en huizen, de manier waarop mensen hun tuinen en vensterbanken bevolken.

Ze was (en is) geïnspireerd door de beren die achter de ramen worden geplaatst om kinderen te vermaken tijdens hun dagelijkse, vaak repetitieve wandelingen in de buurt. Ze zijn deel van Berenjacht, een actie waarbij kinderen beren kunnen spotten in de straten van Vlaanderen en ver daarbuiten, om fit en enthousiast te blijven in deze tijden en een gevoel van verbinding te krijgen. De beren flirten met fictie, ze doen denken aan sekswerkers achter glas, mogelijke verhalen schreeuwend van achter hun raam.

De nieuwe buren en de beelden in de voortuinen lonkten uitnodigend.
ME ging ervoor.

Nu de Corona-maatregelen langzaamaan versoepelen, verdwijnen de beren een voor een en worden ze vervangen door andere prullaria en memorabilia.

Zal ME op zoek gaan naar andere YOU’s?