nY #4 is verschenen

Deze week verschijnt nY #4.

In de rubriek De kwestie inventariseert nY onder de noemer ‘Opinicus/Autisticus’ de manier waarop literaire auteurs zich (in meer of mindere mate) opsplitsen in een schrijver en een opiniemaker. Waarom maken zij deze sprong uit het literaire domein in krant en weblog, en uit welke – blijkbaar veelgehuldigde – poëtica komt dit voort? Naast Gezelle, een van de stamvaders dezer priester-dichters, zijn er bijdragen over Van Reybrouck, Lanoye, Mortier, Kinneging/Tahir en Seligmann. De kwestie wordt afgesloten door een reeks observaties van Marc Kregting.

Verder brengt het nummer nieuw proza (van Pol Hoste, Pieter De Buysser en Daniël Rovers), en in De omzet poëzie van Ted Greenwald en Dieter M. Gräf, vertaald door resp. Samuel Vriezen en Lucas Hüsgen. Daarnaast is er werk van debuterend dichter Beda Dhondt, en sluit De gast Elisabeth Tonnard haar reeks in looppas af.

In Untagged trekt Christophe Van Gerrewey van leer tegen het alomtegenwoordige gefocus, en memoreert Patrick Peeters het werk van Christine D’haen.

In De zift dit keer twee stukken over film: over Wakamatsu Kōji’s The Real Story of the United Red Army (door Michael Schiltz) en Péter Forgács’ Own Death (door Ernst van Alphen).

Het tekenwerk is van beeldend kunstenaar Robin Vanbesien.

144 pp. Bekijk de hele inhoudsopgave.

verkooppunten zie www.detijdschriften.be 
nY bestellen – mail info@ny-web.be 
los nummer: 7 euro 
abonnement 4 nummers: België 20 euro, buitenland 25 euro
abonnement voor instellingen: België 36 euro, buitenland 41 euro

Bij een abonnement zijn de verzendingskosten inbegrepen.
Overschrijving t.a.v. yang vzw, postbus 245, 9000 Gent
o.v.v. naam, adres en e-mailadres 
naar Postrekening 000-1702138-79 (België)
of IBAN BE58000170213879 – BIC BPOTBEB1 (buitenland)