Robin Vanbesien nYeuwe beeldredacteur / Daragh Reeves

Beeldend kunstenaar Robin Vanbesien voert de beeldredactie voor de volgende nummers van nY-print. Hij lost daarmee Anne Judong en Piet Joostens af, die na Ann Demeester de kunstenaars selecteerden in de laatste jaargangen van yang en de eerste van nY.

Voor nY #6, het nummer dat begin augustus 2010 verschijnt, nodigde Vanbesien de Britse kunstenaar Daragh Reeves uit. Reeves (1974) werkt met video, tekeningen en objecten. Hij werd geboren in Leeds en woont nu in Amsterdam. Zijn werk was eerder te zien in het Stedelijk Museum, De Appel, W139 en bij Ellen de Bruijne Projects, alsook in het Museum voor Moderne Kunst van Sao Paulo en bij Exit Art in New York. Lees meer in Metropolis M. Hieronder het beeld dat Daragh Reeves koos voor het achterplat van nY #6, bij de Kwestie ‘speculatieve fictie’.


Robin Vanbesien (1979) werd geboren in Oostende en woont en werkt in Brussel. Hij is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie en aan De Ateliers te Amsterdam. Voor nY #4 maakte hij een reeks tekeningen met houtskool op papier, getiteld Figure’s default. Een van zijn recente werken is de krant Kijken naar de auteur / Regarder l’auteur.

    

Pagina uit Regarder l’auteur / Kijken naar de auteur, Brussel, 2010 (De foto boven in het midden is Louis Paul Boon, zoals afgebeeld op een van de opbergkastjes in de centrale hal van de Koninklijke Bibliotheek Albert I te Brussel.) Zie en lees meer op www.robinvanbesien.net