nY Bain

Met stip in je agenda: nY Bain, een avond vol sotternYen, nYaiseriën en het beste van wat nY nog allemaal te bieden heeft:

nY bain - programma

In een spetterende locatie in onze thuishaven Gent treden aan:

Daniël Rovers
Daniël Rovers (NL) debuteerde onlangs met de roman Elf, waaruit nY eerder een fragment publiceerde. Hij stelt het thema van nY #7 voor: Onderschrift – over de verhouding die tekst en beeld in literatuur kunnen aannemen.

Jeroen van Rooij
Jeroen van Rooij (NL) debuteerde onlangs met de roman De eerste hond in de ruimte. In nY #7 bepreekt hij de cynisch becommentarieerde familiekiekjes op awkwardfamilyphotos.com. Op nY Bain geeft hij meer tekst en uitleg bij woord en beeld.

Delphine Lecompte
Delphine Lecompte (BE) won in 2010 de C. Buddingh’-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij. Recent verscheen haar tweede bundel Verzonnen prooi. In nY #6 verschenen enkele van haar gedichten.

Bernard Wesseling
Bernard Wesseling (NL) won in 2007 de C. Buddingh’-prijs voor zijn poëziedebuut Focus. In nY #6 publiceerde deze flamboyante Amsterdammer proza, een fragment uit zijn recent verschenen Portret van een onaangepaste.

Pieter De Buysser
Pieter De Buysser (BE) is schrijver, theatermaker en in 2010 writer in residence van nY. Hij brengt de groteske monoloog ‘Metselvariaties voor beginners’ (wordt gepubliceerd in #7), waarmee hij momenteel in Duitsland toert.

Joeri Smet van het Gentse theatercollectief Ontroerend Goed verzorgt de presentatie, voor de muzikale omkadering zorgt dj d’Ache van het onvolprezen ICARUS.FM (Urgent.fm).

****
nY Bain / woensdag 3 november 2010, 20:00 (deuren 19:30) / Au Bain (zwembad Van Eyck), Veermanplein 1, Gent (route) / GRATIS