n30.nl online

Op 4 november vond de lancering plaats van www.n30.nl, een nieuwe site over het werk van dichter Jeroen Mettes.

Jeroen Mettes (1978-2006) staat bekend als de grootste revelatie van de Nederlandse poëzie van het afgelopen decennium. Zijn weblog Poëzienotities baarde opzien, en na de uitgave van het tweedelige Nagelaten werk (Wereldbibliotheek 2011) was er veel lof voor zijn meer dan tweehonderd pagina’s tellende prozagedicht N30. Het gedicht werd o.a. in 2012 genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

De nieuwe site www.n30.nl biedt ruimte aan ongepubliceerd werk van Mettes. Het gaat om delen uit zijn onvoltooide proefschrift The Poetry of the Formless. Ook zijn er fragmenten uit N30 te lezen en de poëtica ‘Politieke poëzie’.

Daarnaast biedt de website een uitgebreid overzicht van teksten over Jeroen Mettes. Meer dan 20 auteurs uit Nederland en Vlaanderen werkten afgelopen jaren aan het zogeheten Mettes-lexicon. Het idee voor het lexicon werd in 2011 ontwikkeld door Stichting Perdu die auteurs uitnodigde een korte tekst te schrijven aan de hand van een steekwoord uit Mettes’ werk. Het lexicon is verder uitgebreid op www.n30.nl en zal komend jaar worden aangevuld met nieuwe bijdragen.

www.n30.nl biedt voorts ruimte aan recensies en beschouwingen over het werk van Jeroen Mettes. De site is daarmee de meest complete verzamelplaats van teksten die verschenen naar aanleiding van Mettes’ werk.

Voor vragen of meer informatie neemt u contact op met redactie@n30.nl

De redactie van n30.nl bestaat uit Piet Joostens, Frank Keizer, Frans-Willem Korsten, Daniël Rovers en Marieke Winkler. De vormgeving was in handen van Siebe Bluijs en Timen Olthof.

De site werd mede mogelijk gemaakt door LIRA.