Gelukkig publiek domein!

De Koninklijke Bibliotheek van België, het CRIDS en vzw Constant nodigen u graag uit voor de ’Dag van het Publiek Domein’, een middag met een rondleiding en toelichtingen door verschillende experten en boekliefhebbers. Naar aanleiding daarvan is #15 “Vogelvrij” het hele weekend lang te koop voor slechts 5 euro. Mailtje naar: info@ny-web.be.

 

  

Elk jaar worden talloze creaties beschikbaar in het publiek domein. Zeventig jaar na de dood van de auteur houdt het auteursrecht in België op en kunnen die werken worden gebruikt voor herbewerking, vertaling, reproductie en publieke communicatie. In 2013 bijvoorbeeld het oeuvre van de Nederlands-Brusselse auteur Neel Doff, van feministen Germaine Dulac, Violet Hunt en Tina Modotti, romanschrijvers Robert Musil, Roberto Arlt, Stefan Zweig en Bruno Schulz, dichters Olena Teliha en Jakob van Hoddis, de Russische futurist Daniil Kharms en vele anderen.

Programma

Zaterdag 9 maart, 14-17u, Koninklijke Bibliotheek van België
Onthaal inkom Keizerslaan 2; 1000 Brussel

Een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek van België, CRIDS (Universiteit van Namen), Constant vzw, Hackerspace Brussel

 

De foto werd gepubliceerd onder de licentie The Public Domain “Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0″.  Indien u deze wenst te hergebruiken, gelieve de pagina http://publicdomainreview.org/legal te raadplegen.