het balanseer flikt ‘t ‘m weer!


het balanseer nodigt uit, met nY-redactrice Els Moors en nY-regular C.C. Krijgelmans. 27 november, Brussel.

Auteur Claude Krijgelmans en dichter Ben Zwaal lezen samen voor uit Schrappe Nelle, de nieuwe verhalenbundel van fenomeen C.C. Krijgelmans. Vintage Krijgelmans: kenmerkende zwarte humor in een steeds schitterende en unieke stijl. Het balanseer brengt tegelijk hulde aan deze 80-jarige auteur met de heruitgave van het weergaloze verhaal Ribbel met R: een sleuteltekst in het oeuvre van Krijgelmans én een hoogtepunt in de Nederlandse literatuur. Inleiding door nY-redacteur Matthijs de Ridder (Behoud de BegeerteRebelse Ritmes).

Bioloog en auteur Arjen Mulder stelt De Methode voor, een gedicht van electronicapionier en performer Dick Raaijmakers. Dit prozagedicht roept herinneringen op aan Wittgensteins Tractatus Logico-Philosophicus en de Tao-te Ching van Lao-Tzu. Dichterlijk en tegelijk met uiterste precisie beschrijft Raaijmakers hoe de mens met technische constructies omgaat, vol rake observaties die de lezer onverwachte inzichten bieden en die vaak ook bijzonder humoristisch zijn. Niet te missen!

Wat hebben Mongolië, Andy Warhol, Stevie Wonder, Nietzsche en Urbanus gemeen? Marc Kregting legt je graag de link uit in zijn meerstemmig poëzieproject Onze Nietzsche. Twintig jaar na zijn debuut geeft Kregting vier stemmen de vrijheid om de cirkel rond te maken: Kila & Babsie, nY-redactrice Els Moors en F. van Dixhoorn. Een sprankelende woordsymfonie.

deBuren, Brussel
Donderdag 27 november 2014 – 19:30 > 21:00 
Alle info: hier

 

nY #17 met daarin C.C. Krijgelmans’ verhaal ‘Het verpakt’. Ook in #19 (‘Gullegier’) en #21 (‘De nieuwe speurders’) vind je werk van Krijgelmans. Alle nummers zijn na te bestellen.

#17