Boonquoi – woensdag 28 maart, A’pen

nY en kunstencentrum Lokaal 01 presenteren: Boonquoi / woensdag 28 maart, A’pen

(klik voor een grotere versie)

 

Een keur van auteurs en kunstenaars gaat op een boOnte avond met literatuur, muziek en debat in een fantastische locatie op zoek naar wat Louis Paul Boon vandaag de dag nog kan betekenen.

woensdag 28 maart, 20:00, gratis

Café Kiebooms, De Coninckplein 18, 2060 Antwerpen (route, foto’s)

Treden aan:

Els Moors (1976) studeerde Germaanse Talen aan de Rijksuniversiteit Gent en Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze woont en werkt in Brussel als dichter en prozaïst en is lid van het CC van nY.

J.Z. Herrenberg (1961) is prozaïst. Publicaties in yang, De Brakke Hond, DW B en nY. In Voor mij ben je hier (red. M. van Kempen; Meulenhoff, 2010) verscheen zijn verhaal ‘Schaduw en ex’.

Elisabeth Tonnard (1973) publiceert kunstenaarsboeken en poëzie. Haar werk is internationaal opgenomen in vele collecties. Onlangs ontving zij de juryprijs van de Sheffield International Artist’s Book Prize. In 2009 was zij writer-in-residence van nY. Recente publicaties zijn Enduring Freedom. The Poetry of the President, The Story of a Young Gentleman en De dichter spreekt weer, alle gebaseerd op hergebruik van bestaande teksten.

Matthijs de Ridder (1979) is schrijver en lid van de CC van nY. Recent schreef hij het boek Rebelse ritmes, hoe jazz en literatuur elkaar vonden, dat in het voorjaar van 2012 zal verschijnen.

Tom Van Imschoot (1978) is vicedecaan onderwijs van de Faculteit Architectuur en Kunsten (KU Leuven) en doceert literatuur aan Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent. Hij doctoreerde aan de Universiteit Gent als aspirant van het FWO, met een proefschrift over leestheorie, verbeelding, lichamelijkheid op basis van het werk van Wolfgang Iser, Maurice Blanchot en Louis Paul Boon. Daarna werkte hij aan de Jan Van Eyck-Academie in Maastricht, in het kader waarvan hij onder andere een theatervoorstelling maakte met zijn proefschrift over Boon als vertrekpunt (Rincez-Moi S.V.P). Hij is ook (stichtend) redacteur van rekto:verso, tijdschrift voor cultuur en kritiek, recenseerde voor Knack en schrijft en spreekt in binnen- en buitenland geregeld over literatuur, theater, beeldende kunst.

Simona Denicolai (1972) & Ivo Provoost (1974) werken samen sinds 1997. Binnen de esthetische en politieke intimiteit van hun artistiek verteringsproces wordt de artistieke vrijheid die getolereerd wordt telkens opnieuw getest. Het bestaansrecht van de aangeboden plaatsen voor de kunstenaar in onze zogenaamde westerse democratieën wordt in hun weerbarstig werk via verscheidene media en verschijningsvormen en op verschillende terreinen in vraag gesteld.

Samuel Vriezen (1973) is componist en lid van het CC van nY.

Presentatie: Tom Van Imschoot
Muziek: Samuel Vriezen

 

Els Moors (1976) studeerde Germaanse Talen aan de Rijksuniversiteit Gent en Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze woont en werkt in Brussel als dichter en prozaïst en is lid van het CC van nY.

Café Kiebooms