As/zteken

As/zteken, het Gedichtendagessay 2012, werd geschreven door Erik Spinoy. Presentatie op vrijdag 27 januari om 20 u. in literatuurhuis Passa Porta.

Erik Spinoy leest een fragment uit As/zteken, waarop de jonge collega-dichters Els Moors en Xavier Roelens commentaar zullen leveren. Na een gesprek met Piet Joostens lezen de drie dichters nog voor uit eigen recent werk.

Uit de flaptekst van As/zteken:

Aswoensdag: wereldwijd zetten priesters op de voorhoofden van miljoenen katholieke gelovigen een askruisje. Zo, en op vele andere manieren, worden menselijke lichamen opgenomen in dwingende constellaties die richting geven, en betekenis.

Ook poëzie werkt met de as-tekens die samen de taal maken en de werkelijkheid breken. In poëzie komt het lichaam opnieuw tot spreken: mateloos, buitenissig, ontketend, aan onze eerste diepste drift ten prooi. In poëzie rebelleert, tegen de gelovige conquistadores, de heidense en exotische Azteek, die geen boodschap heeft aan het ‘kniel en pas u aan of verdwijn’.
Poëzie: een blijde boodschap!

info en reserveren
tel +32 (0)2 223 68 32
mail info@beschrijf.be
Passa Porta, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

ORG. Vlaams Fonds voor de Letteren, De Bezige Bij Antwerpen, Het beschrijf. Het Gedichtendagessay is geschreven in opdracht van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum en de Bezige Bij Antwerpen.